A-Jachttraining

De cursus jachttraining op A-niveau bestaat uit 6 lessen.

Als de voorjager en de hond in het bezit zijn van het C en B-niveau kunnen ze door naar het allerhoogste en wel het A-niveau.

Hier komen er twee onderdelen bij n.l. het dirigeren en het uitwerken van een sleep.

Dirigeren is het op afstand stoppen en sturen van je hond, je moet hier denken aan afstanden van honderd meter en meer. Ook het sturen naar links en rechts hoort erbij. De sleep houd in dat je hond over water (dertig tot 100 meter) zelfstandig een sleep oppakt en uitwerkt.

In de sleep zitten diverse haken verwerkt. Het is vanzelfsprekend dat je hond hiervoor klaar moet zijn en dan vooral geestelijk want je vraagt nogal wat van je hond. Op een diploma dag moet de hond alle onderdelen van de C doorlopen, alle onderdelen van de B en hier ook een ruim voldoende voor halen, dan pas mag je door naar de A.

Het is vanzelfsprekend dat je thuis ook flink moet oefenen, alleen op de cursus is te weinig. Beter is een paar keer per dag enkele minuten te trainen, met kleine stapjes en geduld en geen druk op de hond. Dan kun je snel vooruit gaan en er ook veel plezier aan beleven.