Informatie Zwart Goud

Zwartgoud Jachthondentraining
Noord Groeneweg 2, 4655 SP De Heen

Er is de mogelijkheid om onze hondenschool jachttraining te doen in een brede opzet.

Zowel retrievers als staande jachthonden, spaniels kunnen training volgen. Van C-B-A training maar ook MAP (meervoudige apporteer proeven)  sleeptraining.
Er wordt getraind volgens de richtlijnen van de KNJV en de diplomadagen worden met dezelfde criteria beoordeeld.

In het najaar kunnen we gebruik maken van de velden rondom ons terrein zoals gemaaid maïsveld (stoppelveld) en  velden met groenbemesting, bietenveld e.d. natuurlijk afhankelijk van de gewassen die er zijn.

Er ontstaat dan geen schade aan de gewassen en het geeft ons de gelegenheid om de cursisten in een " echte"  situatie te laten trainen en oefenen.

Spelregels Zwartgoud jachthondentraining:

Er wordt per cursus van 6 lessen getraind. Ook worden er bij nieuwe ontwikkelingen  theorielessen gegeven. De cursus gaat vervolgd worden na de 6 lessen met een nieuwe vervolgcursus, ondanks dat er misschien geen diploma behaald is.

Er is een aantal keren per jaar gelegenheid om een diploma/ certificaat te behalen. Hierna weet je als cursist waar je staat met je hond en waar je nog verder aan kunt werken. Voor een diploma dag word wel een aparte bijdrage gevraagd omdat hiervoor externe keurmeesters ingezet gaan worden.

Verder zullen er op meerdere momenten in het jaar activiteiten zoals clinics, workshops, veldwerk en wildtrainingen e.d. georganiseerd gaan worden.

Algemene voorwaarden:
Hondenuitwerpselen graag opruimen in de daarvoor bestemde afvalbakken. Er hangen op meerdere   plaatsen op het veld afvalzakjes.
Ook graag de uitwerpselen die bij het uitlaten voor de training in de berm gedaan worden opruimen. Omdat we aan een fiets- en wandelroute wonen is dit wel zo prettig voor iedereen die hier wandelt of fietst.
Honden buiten het trainingsterrein aangelijnd uitlaten s.v.p. om overlast te voorkomen voor de omliggende velden/ gewassen en wild.
Honden niet binnen in de kantine. Buiten onder het terras is wel toegestaan.

Graag vragen of mededelingen per e-mail doorgeven; herman@zwartgoud.eu

Wij gaan voor een leerzaam maar ook een gezellig trainingsseizoen


Met vriendelijke groet,

Herman en Helma Riemslag,

“Zwartgoud jachttraining”
0167-502705/ 06-41878640
E-mail: herman@zwartgoud.eu
www.zwartgoud.eu